17. duben 2022

Just Add Cream, tak se jmenuje jahodník, za jehož jednu rostlinku jsem loni vyplázla 99 korun. Jde o novou odrůdu jahod, která vznikla křížením tradičních odrůd s těmi růžově kvetoucími. Kvete od začátku května ( u mě v dubnu) až do konce září. Je to odrůda plodná a má mnoho dekorativních vlastností. Pěstuje se v nádobách, krásně visí v kaskádě, rostliny jsou pokryty spoustou růžových květů a zároveň červených plodů, což je činí velmi atraktivními. Pokusím se o takovou atraktivitu i na našem dvoře a budu se snažit jahodník namnožit.

Taky dorazila frigo sadba stáleplodících jahodníků a já jsem stihla zpracovat jen jednu jedinou odrůdu. Byla mi prostě venku zima. Objednala jsem si šest odrůd. Vždy jsem obdivovala SUV firmy Nissan pod názvem Murano a tak jsem si objednala jahody se stejným jménem. Taky jsem zvědavá, co předvede odrůda Vima Rina.

Dnes už budu muset rostlinky nasadit do truhlíků.

2 thoughts on “17. duben 2022”

  1. Já jsem ty jahody objednávala už pozdě, takže sice kvetly, ale už nebyla šance na dozrání plodů. Takže jse tedy moc zvědavá, co za tu cenu předvedou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *