16. duben 2022

Dovedla jsem pěstování paprik v mých podmínkách k dokonalosti. Nic se už snad nedá udělat lépe. Neustále jsem měla na paměti, že kořeny nesmí nachládnout. Rostliny jsem tedy předpěstovala v černých 8l kyblících bez dna s podmiskou. Až se zemina ve skleníku vyhřála, podmisky jsem odstranila a kyblíky posadila přesně nad trubky podzemního topení. Podezírám rostliny, že už svými do hlubin vyslanými kořeny trubky ovinuly. Snesly tak i velmi nepříjemně nízké noční teploty ve skleníku bez jakéhokoli přitápění.

Vycvaknutím korunního květu a ještě třech dalších jsem zabránila paprikám, aby veškeré svoje schopnosti vrhly do tvorby jediného plodu a pošetřily síly pro další růst. Na mých zatím 12 rostlinách je tak spousta plodů. které se zvětšují přímo před očima a rostliny nemusejí zastavit růst a nechat propadnout další květy, aby je zvládly vyživit.

Pro výživu používám pouze vývar z bramborových slupek a bramborový škrob. Dusík jsem vůbec nepoužila, je ho dostatek ve skleníkové zemině, kam jsem zapracovala spoustu holubinců.

Tak mě rozčilují jen mšice, které si naštěstí vyberou vždy jen dvě rostliny, ale ty se snaží totálně vysát. Všechny vegetační vrcholy na výhonech bývají tímto hmyzem obalené a nejvíce jich je na poupatech. Takže zatím stíhám namíchat potřebný roztok a štětečkem ty potvory smáznu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *