11. duben 2022

Včera se u nás duben celkem vyřádil a převedl snad všechny možné  varianty jarního počasí. Jednu chvíli jsem si mazala obličej opalovacím krémem, aby se mi nespálil nos a popíjela kafe na ratanovém lehátku. Pak se zatáhlo a spadlo několik sněhových vloček a dokonce padaly kroupy. Na lavičce u vody fičel studený vítr a bylo to na zimní bundu s kapucí. Moje rostlinstvo na dvoře si docela užilo.

Loni jsem si pochvalovala absenci veškerých škůdců a to jsem neměla dělat, bylo to rouhání. Nestačí šílená invaze nenažraných mšic, které berou všechno, co jim příjde do cesty. Kde se furt berou?

Je u nás veliké sucho a sotva malinko zamrholilo, tak jsem na svoji krásné kapustě objevila slimáky. Rostlinky se mi snažily sežrat všechny možné velikosti a barvy těchto ničitelů úrody. Našla jsem slimáky sotva půlcentimetrové a i docela vyžrané kusy. Taky barvy měli různé a to od šedé přes černou až k hnědé. Ze své basketbalové výšky bych je vůbec nezaznamenala, ale sklonila jsem se pro nějaký plevel a okamžitě jsem startovala pro nůžky a všechny slizouny nastříhala na úhlené kousky. Touto činností se momentálně zabývám každé ráno, jinak už bych byla bez kapusty. Taky si na mě začali jako blechy vyskakovat černí dřepčíci. Není na ně ještě poněkud brzy? Není jich zatím žádné hejno, ale jsou.

Tak to zatím vypadá, že to letos bude se škůdci veliká bitva o každý sklizený lístek.

1 thought on “11. duben 2022”

  1. Its like you read my mind! You appear to know a lot about this, like you wrote
    the book in it or something. I think that you can do with some pics to drive the message home a bit,
    but instead of that, this is fantastic blog. A great read.
    I will certainly be back.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *