No care

Neustále vymýšlím, čím bych svoji přísadu rajčat ještě více rozmazlila, aby rostla podle mých představ. Míchám rozličné substráty a hnojiva, dokonale ladím množství tepla, světla a vody. Rostlinky se tak mají jako v bavlnce a krásně rostou.

Jenže!! Na prd…. jim dala rostlinka, která se samovolně vysemenila přesně u stonku okurky Minisprint. Okurka rostla v poměrně vysokém nopovém válci a já zalévám výhradně do podmisky. Malinká rostlinka rajčete tak na vláhu nedosáhla a většinu svoji rané existence proležela zvadle na substrátu a trpělivě čekala na svoji příležitost, kořínky ji okusovaly larvy smutnic a od sluníčka stínily veliké okurkové listy. Ovšem ta zarputilost a snaha přežít mě fascinovaly a tak jsem rajče nevyplela. Minisprintu jsem dosypala čersvou zeminu a zalila tentokrát zcela výjimečně  zhora.

Rostlina okurky splnila svoji úlohu, nádherně plodila a já jsem ji zlikvidovala. Rajčátku jsem nechala k dispozici veliký objem kvalitně vyhnojeného substrátu, vodu opět jen spodní a sluníčko, které mu okamžitě popálilo listy. Rostlinka nabídku okamžitě přijala, roste venku na sluníčku a je to nejhezčí kousek z mého bohatého portfolia. Má můj veliký obdiv a já se těším na úrodu. Podle již založeného vijanu jde o cherry rajčátko.

Prostě NO CARE je zřejmě ta nejlepší metoda pěstování rajčat 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *