Chlorella

Něco jsem hledala, marně, ale narazila jsem na zastrčený pylík s Chlorellou a to dokonce v bio kvalitě. Expirační dobu už měla tato řasa několikrát za sebou a já ji tedy použiju alespoň jako zálivku pro svoje rostlinstvo.

Chlorella je druh jednobuněčné sladkovodní řasy, která má svůj původ v Japonsku. Je bohatá na aminokyseliny, beta-karoten, draslík, fosfor, hořčík, železo, zinek a komplex vitamínů ze skupiny B. Pro moje rostlinky je ale mnohem důležitější její schopnost syntetizovat auxinové hormony a různé stimulátory růstu. Tato řasa díky fotosyntéze vytváří veliké množství kyslíku a podporuje tak rozvoj kořenů.

Nemám sice těžkou jílovitou půdu, která po zálivce rostlinám „zabetonuje“ kořeny a ony nemohou dýchat. Rovněž je nijak zběsile nezalévám, abych je utopila, ale trocha dodaného kyslíku navíc se vždy šikne.

Chrorella rovněž obsadí teritorium a zabrání tak množení patogenních mikroorganismů v půdě. A já si zajdu pro sebe koupit nějakou čerstvou a uložím  ji tak, abych si jí každý den všimla.

 

3 thoughts on “Chlorella”

  1. Jani, jen jedno varování: s chlorellou pozvolna. Měla jsem pro Worku, tak si říkám: nasadím si ji uvidím, jestli poznám nějaká pozitiva. Dávka je tuším dvakrát denně tablety. Dala jsem si x denně dvě. Po pár dnech se mi začaly na tvářích dělat obří hnusné, bolestivé pupence, ani akné nebylo tak hrozné. Bádala jsem až někdo při užívání chlorelly popsal stejné příznaky. I přes okamžité vysazení se mi to hojilo snad měsíc.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *