24. březen 2022

Moje papriky začaly hromadně protestovat proti těsným a už velmi důkladně prokořeněným květináčům. Snažím se tento stav nikdy nedopustit, ale od trvalého vysazení rostlinek do skleníku mě odrazovaly velmi nízké noční a především ranní teploty. Nemůžu přeci riskovat, že o svoje od listopadu piplané rostliny příjdu.

Nebudu letos ve skleníku pěstovat žádná rajčata. Mám proto spoustu důvodů, jednak mi rajčata z pod polykarbonátu nechutnají a taky mají mnohem menší výnos. Pekelná vedra v létě způsobují, že pyl začíná být lepkavý a tím pádem neaktivní.  Luxusní místo se spodním vytápěním tak letos obsadí papriky a určitě si tu poctu zaslouží. Takže jsem začala moje nádherně rostlé a plodící rostliny paprik umísťovat do skleníku. Do půdy jsem během zimy dodala spoustu organiky formou holubinců a taky jsem zahrabávala kuchyňský odpad. Vše se zdá být slušně rozloženo, ale ještě jsem tomu pomohla důkladným zalitím probiotiky Weiki. Spřátelené houby budou mít hostinu a já jim občas přilepším nějakou slupkou z banánu, cibule nebo třeba brambor.

Zvolila jsem osvědčené kyblíky s uříznutým dnem, které jsem jen malinko zapustila do země. Se svoji prací jsem byla velmi spokojená, ale něco mi cinkalo v mozku, ale já jsem nenaslouchala. Až jsem měla zasazeny tři rostliny, tak mi to došlo. Já husa jsem do substrátu opomněla přimíchat vermikulit. Příčina je jasná, ještě jsem ho ani navybalila.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *