9. březen 2022

Tak dnes se počasí skutečně mimořádně povedlo. Ranní teploty sice byly opět hluboko pod nulou, ale krásně svítí sluníčko a hlavně vůbec nefouká. Všechno rostlinstvo už si na okenních parapetech užívá sluneční lázeň a já jsem při focení zaznamenala, že máme nejen parapety jako prase, ale taky lehce špinavá okna. Parapety jsem umyla, ale do oken se mi dnes nechce.

První březnový výsevní termín jsem využila důkladně a o semínkách už se mi i zdá. Pauza se šikne a já budu pokračovat v termínu následujícím. Přísada mi úspěšně roste, zvětšuje svůj kořenový bal a já mám dnes přesazovací den. Naštěstí mám dostatek vhodných nádob. Spotřeba substrátu roste a mám štěstí, že není zamrzlý kompost, jen musím nechat namíchanou směs vyhřát ve skleníku, je hodně studená.

Do substrátu přidávám organické hnojivo Weiki a taky Hnojík. Jsem zvědavá na reakci rostlin. Ony si umí hodně hlasitě postěžovat.

2 thoughts on “9. březen 2022”

  1. Krásné rostlinky máš. Také budu mít jogurťáky, mám přísun ze školky a tam mají pěknou spotřebu. Konečně i mně svítí slunko do skleníčku, tak chystám některá rajčátka a papriky už k přesunu. Místa pod střešními okny potřebuji uvolnit pro další mrňousy. Raději jsem do skleníku nacpala i pařeniště, tak snad se k nim mráz nedostane.

    1. Tak já jsem šla ráno do skleníku omrknout chudáky saláty(které se od 2cm nehnou) a zjistila jsem, že je ani nezaleju, protože voda v konvě zmrzlá 🙁

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *