10. březen 2022

Nakonec jsem k MDŽ kytku dostala, vykvetl mi partner. Tedy ne ten životní, ale paprika odrůdy Partner. Rostliny paprik letos považuji za skvostné. Jsou nádherně rostlé, mají pevné vysoké stonky a už teď krásně bohaté koruny. Mám ráda papriky ve tvaru stromku, takže odstraňuji všechny zálistky a později všechny listy až po rozdvojení stonku. Vyštipnu korunní kvítek a pak ještě minimálně tři nebo dva, podle množství vytvořených větví. Někdy zbavím rostliny květů ještě v dalších patrech, ale letos je velmi dobře živím, takže by měly ustát v pohodě jak tvorbu plodů tak i další růst.

Paprikám se velmi líbí ve skleníku. Pokud svítí sluníčko, pak tam mají hodně teplo a díky spoustě kyblíků s vodou taky vlhko. Jen ty noční teploty jsou hodně nízko, ale moje rostliny nejsou žádné citlivky, pletiva mají slušně vyzrálá a tak stačí zakrýt netkanou textilií a to nejlépe ve dvou vrstvách. To rajčata jsou mnohem choulostivější.

Pečlivě sleduji ve skleníku teplotu a jako indikátor mrazu jsem po celé ploše rozmístila černé kyblíky s vodou. Jsou místa, kde voda nezamrzá a tam já umístím svoje rostlinstvo. Funguje to perfektně. Nijak nepřitápím, všechny energie jsou příšerně drahé. Škoda, že nevlastním větrnou elektrárnu, fučí u nás neustále.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *