21. březen 2022

Mě z těch ranních teplot jebne a to hodně! Po včerejšku jsem byla v klidu a dnes zase taková mínusová darda. Do okna mi kouká ubývající měsíc ve znamení Štíra a tváří se, že je vše normální. Citrusy na dvoře jeden mráz snesou, ale dva už jsou na hraně. Vůbec se mi nechce je uklízet zpět do zimoviště, kde je během dne tmavo a proti ve dne slunečnému dvoru taky zima.

Včera mě přestaly poslouchat nohy a tak jsem vše dělala vsedě. Všechny vegetační vrcholy mých paprikových sazeniček byly totálně obsazené mšicema. Kde se ti světle zelení a vyžraní tvorové objeví v ložnici či v obýváku na parapetu? Žádní mravenci, kteří by si je donesli, tady přeci nejsou. Tentokrát jsem kápla do skleničky trochu jaru, olivového oleje a vytvořila emulzi. Pečlivě jsem štětečkem všechny mšice smázla a že jich bylo. Mohla jsem použít dehtové mýdlo, ale to zrovna nevoní jako Chanel N°5 a do interiéru tak není vhodné.

Do skleníku jsem si donesla pohodlné ratanové křesílko a přepikýrovala něco málo rajčatových sazeniček. Vypadají hezky. Dnešek a zítřek jsou vhodné dny k výsevu a přesazování a tak musím stihnou vysít veškerou zeleninu. Asi si napíši seznam a budu postupně odškrtávat, ať na něco nezapomenu. Veliké plány mám se žlutými melouny a odrůdy jsem si koupila skvostné.

Dokonce chci vyzkoušet Cucamelon, ale zatím nemám představu, jaké místo mu přidělím.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *