20. březen 2022

Dělám věci tak nějak opačně. Včera večer jsem vše pečlivě ochránila před případným mrazem. Jenže dnešní  rovnodennost a tedy první jarní den se uvedl teplotou +3°C. Paráda! Obloha je jedno krásné azuro a sluníčko už vysílá na zahradu svoje hřejivé paprsky.

Začínám „hromadně“ 🙂  sklízet svoji vlastní zeleninu. Tedy prozatím jednu krásnou ředkvičku, která byla krásná, šťavnatá a nepálila. Tak jsem si z ní vyrobila růžičku pro radost. Ředkvičky trpělivě čekaly ve velikém chladu zimního skleníku několik měsíců na vhodnou teplotu, aby nastartovaly růst a vytvořily bulvičky. Kvůli nedostatku prostoru jsem mezi dlaždice chodníčku ve skleníku vysela špenát a nějaké košťáloviny. Při své roztržitosti jsem je několikrát zašlápla, ale rostlinky začínají krásně vzcházet navzdory mému brutálnímu zacházení.

Mám obrovskou radost ze svého pokusného batátu, který má nejen kořínky ve vodě, ale rozvážně začínají pučet první očka. Snad se mi podaří nezmastit postup zakořenění výhonků a už jsem našla skvělou inspiraci na to, jakým způsobem budu batáty pěstovat.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *