17. březen 2022

Ve skleníku to žije a já mám velikou radost. Chodila jsem rostlinky povzbuzovat v období nočních mrazů, které dosáhly až na -6°C. Všechno přežilo bez přitápění. Velmi spokojená je přísada kapusty a kedluben, která si hoví přesně nad potrubím výměníku. Brokolici vyhovuje bedýnka, která je umístěná metr nad zemí. Ředkvičky vysazené někdy v prosinci jako idikátor teploty zeminy se rozhodly, že mi nějakou tu bulvičku poskytnou.  Trpělivě čekaly na oteplení a teprve potom pokračovaly v růstu. Rostliny rajčat vypadají všelijak, ale kvetou  a plodí v pohodě. Těsně u dveří se usídlila violka. Poslední loňský citron už se chystá do čaje a Meyer už má nasazeno spoustu nových plodů.

Byly doby, kdy jsem už v toto datum měla ve skleníku vysazena rajčata v zemi a v případě mrazíků jsem přitápěla plynovým zářičem. Letos jsem mnohem zdrženlivější nebo že by pomalejší? Nikam se neženu.

3 thoughts on “17. březen 2022”

  1. Pěkně ti to roste. Kteroukoli odrůdu ředkviček jsem měla vždy strašně pálivou, tak jsem jejich pěstování dávno vzdala. Nevíš, čím to mohlo být?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *