18. březen 2022

7. března jsem vysela semínka rajčat. Docela dlouho tentokrát trvalo, než první rostlinky vykoukly ze substrátu. Třicetimístné plato od vajíček se totiž nevejde na topení a já jsem tedy nemohla zajistit tu správnou teplotu pro klíčení. U nás doma je už 20°C docela přepych. Takže pokud svítilo sluníčko, umístila jsem plata pod střechu skleníku a občas na některé zapomněla a ono mi v noci totálně zmrzlo.

Tentokrát jsem vysévala do nevýživného výsevního substrátu a tak jsem ihned po narovnání děložních lístků začala rostlinky přesazovat a to každou odrůdu kolektivně do jednoho květináče. Spousta rostlinek si sebou na světlo vynesla přilbu a někdy docela pevně držící. Pokud vysévám do své namíchané a strukturou velmi pestré zeminy, tak se přilba při klíčení obrousí a její výskyt je téměř nulový. Sypký výsevní substrát žádné překážky rostlince do cesty nestaví. Takže další výsev už bude do mého substrátu.

Na obrázku jsou vitální sazeničky koktejlové odrůdy Painted Pink, na kterou se moc těším. Jednu si nechám a dvě už jsou zamluvené.

2 thoughts on “18. březen 2022”

  1. Painted pink jsem pěstoval někdy 2017-2018. Rajčata to jsou opravdu moc pěkná, radost pohledet. Bohužel chuťově u mě pokulhávala a tak js se k nim už nevrátil. Držím palce!

  2. No já věřím, že na mém slunečném dvorním záhonku nějakou chuť tato krásná odrůda předvede. Prozatím se to povedlo všem. Pokud má toto rajče nějakou chuť zakódovanou v genech, tak to z něj dostanu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *