Tak jdu do těch batátů. Jak je mým zvykem, tak jsem vše velmi pečlivě nastudovala a dospěla jsem k názoru, že se této tropické povíjnici batátové u nás bude líbit. Věnuji ji jeden ze svých paletových boxů, které už si nutně potřebují odpočinout od rajčat. Nať se pokusím vést vertikálně, aby boční kořínky zbytečně nerozptylovaly rostlinu a ta se mohla soustředit na tvorbu hlíz.
Na můj vkus jsou batáty příliš sladké, ale metráky jich stejně nevypěstuji, takže je beru jako lehké zpestření jídelníčku. Smažené batáty v tempuře jsou v jedné pražské restauraci nechutně předražené a tak si je připravím doma. Ovšem nejprve musím přimět hlízu k naklíčení.
Použila jsem petku, kterou jsem řízla asi uprostřed. Do spodní části jsem nalila vodu a do vrchní umístila batát. Tak doufám, že co nejdříve vystřídají tu mechovou čupřinu potřebné výhonky.