28. únor 2022

Poslední únorový den jsem si vytvořila letošní osobák v délce spánku a velmi neochotně vstávala v půl osmé. Děs! Přišla jsem tak minimálně o tři hodiny aktivní činnosti. Po vytažení žaluzií mě oslnilo množství světla a vyděsila ranní mínusová teplota.

Únor dneškem končí a splnil moje přání, aby byl slunečný a teplý. Rostlinstvo ve skleníku bylo mimořádně spokojené. Měla jsem v plánu tam přísadu dnes vrátit, ale vzhledem k rannímu mrazu si to ještě důkladně promyslím a pobyt v zimovišti citrusů jí prodloužím. Ještě jsem se tam dnes nebyla kouknout, ale snad se během mé nepřítomnosti nestala žádná nepříjemná událost.

Inflace nám vesele roste a vše se zdražuje. Ceny ovoce a zeleniny už jsou pro mě v některých případech neakceptovatelné. Manžel si koupil rajčata a docela se obával, že mu vynadám, ale prý měl chuť a já přeci zrovna žádná nemám. No tak jsem kousíček té bledé tvrdé sterilní koule ochutnala a tu chuť jsem hledala marně. Kdyby mi někdo zavázal oči, tak nevím, co jím. Brrr!

Rozhodla jsem se tedy, že si něco málo ze zeleniny vypěstuji co nejdříve v nádobách. Vysela jsem jedno semínko cukety a kelímek umístila do skleníku. Rostlinka se má k světu a dnes jí přesadím do větší nádoby. Cukety jsem v nádobách už pěstovala, ale úspěšný ten pokus nebyl. Zvolila jsem nevhodnou odrůdu a rostlina mi z nádoby utíkala a plazila se pryč. Taky se zálivkou a výživou jsem to flákala. Nyní bude vše správně. Vybrala jsem keříčkovou hybridní odrůdu Startgreen vhodnou pro sklizeň malých plodů a nádobu o objemu 30l. Místo v některém z rohů skleníku se taky najde.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *