3. únor 2022

Pro pěstování brambor není na naší zahradě dostatek místa a i kdyby bylo, nepěstovala bych je. Nemůžu si dovolit riskovat, že mi bude plíseň bramborová ohrožovat rajčata. Taky nejsem nijak veliký konzument brambor, mnohem raději mám rýži. Každým rokem na podzim si nějaký ten pytel brambor koupíme a letos jsme měli šťastnou ruku. Pokud si můžu vybrat, tak mám ráda hlízy růžové a tentokrát jsou krásně zdravé a skvěle chutnají. Sklep je ovšem poměrně teplý a tak začínají klíčit.

Jen tak pro zajímavost jsem dvě hlízy zasadila do textilních květináčů a umístila do skleníku. Měla jsem takovou představu, že budu postupně přisypávat zeminu a podpořím tak vývoj hlíz ze stonku. No a už na mě jedna rostlinka vykoukla a já se mám čím bavit. Aby textilní květináče nestály na studené zemi, tak jsem na dva veliké květináče položila prkna z palety a umístila je tam. Zemina se tak hezky zahřeje a pokud nějakou přisypávám, tak ji nejdříve nechám několik dní vyhřát doma na chodbě a ono to funguje.

Objevila jsem nějaké tabulky polystyrenu a tak začínám skleník po obvodu malinko izolovat. Všechna moje snaha směřuje k tomu, aby byla půda ve skleníku co nejdříve zahřátá natolik, abych do ní mohla vysadit nějaké to rostlinstvo.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *