14. únor 2022

Z víkendového výletu jsem si dovezla úžasnou sadu carving nožů a samozřejmě i nějaká semínka rajčat. Výměnou jsem získala semínka firmy Artisan a to originály přímo od Freda Hempela. Zadělala jsem si tím na veliký problém. Nebude zřejmě v mých silách najít místo pro všechny letošní novinky. To by mě ale hodně mrzelo a musím něco vymyslet.

Tyto odrůdy ovšem předchází pověst praskajících rajčat, takže by bylo vhodné umístit rostlinky nejlépe pod převis střechy. Místa v plánovaném foliovníku, který mi připadal obrovský, už jsou rozdána. Možná budu muset vysadit rajčata blíže k sobě a u cherry odrůd snížit počet výhonů, dva by musely stačit. Moje až fanatická honba za vysokým výnosem bude muset ustoupit vášni sběratelské.

Moc se těším na rajčátko Karma Miracle od Karen Olivier, které je považováno za krásnou a především skvěle chutnající odrůdu. Jsem zvědavá, co předvede Benevento, které obohatí moji letošní striped kolekci.

Já budu mít problémy s místem už při výsevu a kam ubytuji všechny přísady a to především ty, které už mají zamluvené moji stálí zákazníci. Budu muset už nyní vyhlásit stop stav.

Byla jsem mimo domov jen tři dny, ale to, co provedly slunečné dny za tak krátkou dobu s mým rostlinsvem, je neskutečné. Čeká mě tento týden spousta přesazování.

3 thoughts on “14. únor 2022”

  1. Odrody d Freda H sú náchylné fakt dosť na praskanie, asi u neho na Floride v Sunole nebývajú daždivé a vlhké obdobia. Pestovala som Green Bee F1(2019), Lucky Agi F1, Lucky a Green Tiger(2021). Tento rok dám iba Green Tiger, Blush a ako tradične Magliu Rosu, na ktorej si už pochutnávam. Ešte skúsim jednu jeho biftekovú OP novinku, podobnú Orange Jazz( pestovala som r.2020). Tú mi tento rok posiela na vyskúšanie. Naopak od Karen vysadím túto sezónu celú sériu True Nord a 3 odrody zo série Karma.

  2. Já mám taky v plánu pěstovat Blush a porovnat s ruskými odrůdami Kotja a Gold Placer. Vypadají totiž úplně stejně. Ještě jsem chtěla přidat Amish Gold, ale fakt nemám tu zahradu nafukovací a možná je to dobře.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *