Dnes jsem měla před sebou na talíři uvařený celer z drůbežího vývaru a bylo mi ho líto. Taky nebyl zrovna levný. Tak jsem zaexperimentovala. Hodně měkký celer jsem rozmačkala vidličkou a přidala ovesné vločky, aby nasály přebytečnou vlhkost. Dělala jsem dnes vývar z brambory, kterým potřebuji pohnojit papriky a tak jsem tu bramboru přidala k celeru. Nastrouhala jsem mozzarellu a směs okořenila směsí na grilovací sýr. Nemám žádné čerstvé bylinky, jen petrželovou nať a tak jsem ji použila. Hmota byla krásně kompaktní a karbenátky se hezky tvarovaly. Bylo jich sedm. Obalila jsem je v trojobalu, v němž jsem místo strouhanky použila drcené cornflakes. Výsledek chutná skvěle, já jsem využila zbylé suroviny a mám dobrý pocit.
mnooo celer z vývaru je super večeře s lžičenkou majonézy bez vajec nebo s bílým jogurtem, ani smažit se nemusí 🙂 Sypu cibulovou natí za tím účelem pěstovanou. To jediné mi zatím roste :-)))))
To bych mohla vyzkoušet, cibule už se mi klube ze substrátu.