12. leden 2022

Včera byl mrazivý den a teplota ani na okamžik nevystoupala nad nulu. Sluníčko se ovšem docela snažilo a vyhřálo mi skleník na příjemnou teplotu. Tak jsem tam pobíhala s teploměrem a měřila teplotu ve všech možných výškách a hloubkách. Slunce je ještě docela nízko, do skleníku svítí pod velmi ostrým úhlem a tak nejvyšší teplotu jsem naměřila ve výšce kolem jednoho metru. Tam se vyhřívají textilní květináče s mými dvěma bramborami. Těm bylo jednu chvíli až horko. Já však potřebuji nejvíce tepla těsně u stropu, kam ústí roura s ventilátorem. Tam ovšem bylo jen kolem 17°C. Ventilátor jsem přesto pustila ,teploměr zapíchnutý do země ukázal pouhé 2°C. Vyfukovaný vzduch měl teplotu 8°C. Závěr tedy je, že mi v zemi zůstalo kolem devíti stupňů. To není špatné. Půda se nakonec malinko ohřála a to na 4°C.

Mám u stropu zavěšené truhlíky a tam při slunečném počasí otužuji rostlinky a to včetně mrňat sotva vykouklých ve skořápkách. Otužování je nezbytně nutné, moje přísada půjde do skleníku velmi brzy a na tvrdé podmínky musí být připravená.

Opět jsem nanosila něco málo vody a důkladně vše zalila. Holubince se krásně rozkládají. Už mám zhruba představu, jak to bude uvnitř vypadat, co kde poroste.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *