Letos jsem žádná rajčata nezavařovala a nevyráběla omáčky či kečupy. Vše jsem usušila nebo zmrazila. Ovšem vynořila se poptávka po loupaných rajčatech ve šťávě. Moc se mi líbí, pokud moje usušená rajčata jsou ve skleničce krásně červená a tuto barvu mám ráda i u kečupů a šťáv. Našla jsem zřejmě ideální odrůdu a to Healt Kick, která obsahuje dvojnásobné množství lykopenu. Plody jsou jako bonus přesně takového tvaru a hmotnosti, které mi nejvíce vyhovují na sušení i zpracování. Rostlinky jsou determinantní a já je hodlám pěstovat v nádobách a na okrajích záhonků, kde nebudou ničemu stínit. Nebudu je nijak uvazovat, jen je podložím vysokou vrstvou mulče, aby se plody neválely v hlíně. Rajče mi svými vlastnosti připomíná odrůdu Šejk, tu já jsem nikdy nepěstovala.