22. prosinec 2021

Včerejší datum obsahovalo moje šťastná čísla a tak jsem si za 50 kaček koupila los. Vyhrála jsem 400 korun a ačkoli to není nijak oslnivá částka, udělalo mi to radost. Za ty peníze může moje nové pěstební světlo svítit celých 12 měsíců i při vysoké a ještě malinko nadsazené ceně za energii.

Nadělila jsem si dárek v podobě Led grow clip plant lamp. Lampička byla v akci a ještě jsem si na kole štěstí vytočila slevu 10%. Zaujalo mě na ní několik praktických věcí. Má tři pohyblivá ramena, která jdou nastavit do tří směrů a mohou tak svítit na tři truhlíky zároveň. Velmi praktický je klips, kterým se dá upevnit na stůl, parapet nebo jen kus dřeva. Každé chapadlo disponuje výkonem 10w a klidně mohou všechna zároveň svítit do okenního skleníčku.  Přítomen je dokonce regulátor, na kterém se dá nastavit barva a intenzita světla a taky doba svícení.  Se svojí novou hračkou jsem velmi spokojená.

Naprosto geniální byl můj nápad mulčovat zeminu v květináčkách oslnivě bílými vaječnými skořápkami. Spousta světla dříve pohlceného tmavou zeminou se tak odráží zpět a je to sakra poznat. Rostlinky jsou krásně kompaktní a i přes poměrně vysokou teplotu nemají snahu se vytahovat.  Světla mám nyní dostatek a tak můžu uvést do provozu i druhý okenní skleník. Už jsem si objednala semínka rostlinek, které jsem ještě nikdy nepěstovala a už se hodně těším na výsev. Bude to piplačka. Už nedočkavě vyhlížím zásilku.

P.S. Manžel prohlásil, že pokud by se vyhodnocovala nejčastěji používaná věta, tak v mém případě by to bylo “ Jsem geniální“ 🙂 🙂 🙂  Musím si na to začít dávat pozor.

2 thoughts on “22. prosinec 2021”

  1. Dobrý večer, shodou okolností dnes, vlastně už včera, mi tato lampa také přišla. Akorát nevím, kdy jaké světlo použít. Prosím, mohla byste mi napsat, jak svítíte? Děkuji. Vaše stránky jsou moc fajn.

  2. Ahoj,
    já používám celé spektrum toho světla a svítím od pěti ráno do osmi a pak od čtyř odpoledne do osmi. Záleží na délce dne.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *