28. prosinec 2021

Momentálně mám k dispozici tři grow lampy. Jedna má spektrum pouze bílé a dvě další obsahuji ledky bílé, modré a červené. Nad papriky jsem instalovala svoje nejnovější světlo se třemi pohyblivými rameny a je to super. Zbylé dvě lampy je potřeba zavěsit a to mi působí na parapetu problém, nemám zde žádné vhodné závěsné zařízení. Jedna lampička tak momentálně zahálí a bílá zářivka svítí na rajčata.

Přesně před měsícem 28. listopadu vykoukla ze substrátu mole první vysetá paprika pro následující sezónu a to ruský Aries. Každý rok mívám moc hezkou přísadu paprik, ale letos jsou povedené zcela mimořádně. Tak vyvinuté rostlinky jsem po měsíci ještě nikdy neměla. Může za to mnohem vyšší teplota, dostatek světla a s velikou pečlivostí namíchaný substrát. Premiérově používám jako příměs kokosový substrát, kvalitní bílou baltskou rašelinu a Plagron. O výživu se stará dlouhodobě rozpustné hnojivo Osmocote. Zalévám výhradně vodou z roztátého sněhu.

Většinu rostlinek jsem včas přesadila do větších a velmi vysokých květináčů a jako mulč použila drcené vaječné skořápky. Na obrázku je jasně vidět mnohem světlejší oblast v místech, kde jsou květináče s mulčí. Dnes se pokusím přesadit zbývající papriky.

Nechala jsem naklíčit expirovaná semínka odrůdy Artist a vzbudila se jen tři. Semínka jsem vložila do substrátu a nic. Po kontrole jsem zjistila, že klíčky zakrněly. Nikdy už nebudu semínka nakličovat a zrovna je vložím do zeminy, ať si poradí. Protože však velmi toužím po nějakých dlouhých sladkých paprikách, objednala jsem si úžasně vypadající a samozřejmě ruskou odrůdu Python. No a přihodila jsem ještě spoustu dalších.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *