29. prosinec 2021

Moje minirajčátka už hezky plodí a rozhodně potřebovala dodat nějakou výživu. Tak jsem si nachystala svůj nový arzenál. Chvilku mi trvalo, než jsem na netu nalezla míchací tabulku. Mám sice formuli G2 pro růst rajčat a paprik, ale snad to nebude vadit. Pro plody je tuším G3 a to teprve musím objednat. Jedná se o hnojiva pro hydroponii a aquaponii, ale lze je použít taky při pěstování v půdě. Potřebovala jsem jen nějaký ten litr a tak bylo nutné pracovat s mililitry a to je pro mě jako chemika brnkačka. Roztoku jsem namíchala 4 litry a vyšlo na všechny rostliny a dokonce i na pokojové kytky. Ty se nestačily divit, normálně je docela trápím a jsou rády, když je nezapomenu občas zalít.

Vyráběla jsem celerovou pomazánku s červenou řepou a slupky z celeru i řepy jsem společně s těmi cibulovými povařila. Červená řepa je jako všechny merlíkovité rostliny skvělým přírodním zdrojem hořčíku, o cibulových slupkách už jsem psala a celer určitě neuškodí. Vývar si uschovám, bude se hodit třeba do zálivky pro okurky.

P.S. Jsem totálně nevyspaná. Já, která usínám ještě dříve, než mi hlava dopadne na polštář, jsem nemohla zabrat. Rušil mě podivný zvuk a mozek se jeho příčinu marně snažil analyzovat. Křoupe mi pod postelí myš kůrku suchého chleba? Škrábe někdo v rohu brambory? Líhnou se mi v nádobách s Minisprinty zlatohlávci? Vrhá vítr na venkovní žaluzie veliké vločky sněhu? Na příčinu zvuku jsem přišla až ráno. Manžel nacpal do veliké sklenice zelí s mrkví a postavil ji do tepla ke krbu a on začal proces kvašení. Plyn unikající zpod víčka je to, co mi nedovolilo spát.

 

2 thoughts on “29. prosinec 2021”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *