9. listopad 2021

V  dobách, kdy jsem jezdila do práce a byla u nás máti, jsem denně slyšela přání, ať jí koupím croissant. Já tedy toto šíleně se drobící a příliš sladké pečivo v oblibě nemám, ale napadlo mě , že já taková skvělá kuchařka a cukrářka musím zvládnout tuto francouzskou dobrotu upéct doma. Jenže ono to vůbec není jednoduché a už jsem podnikla několik pokusů a výsledek nestál za nic. Jíst se moje produkty samozřejmě daly, ale croissant tedy nepřipomínaly ani vzdáleně. Včerejší pokus dopadl docela uspokojivě a moje výrobky už se croissantům docela přiblížily. Jen jsem jako už tradičně šetřila cukrem a máti vznesla dotaz, zda je toto pečivo myšleno jako sladké nebo slané. Já jsem celkem spokojená a rohlíčky mi moc chutnají.

Den už se krátí a světla ubývá. Vykutala jsem tedy grow zářivky  a tu fialovou jsem umístila nad okenní skleníček a začala jsem svým okurkám a dvěma mikro rajčátkům přisvětlovat. Zatím jen dvě hodiny ráno a dvě večer. Pokud ovšem vysvitne sluníčko, vynáším skleníček ven na okenní parapet. Sladké jahůdky vypadají opravdu sladce a mě baví sledovat, jak rostou. Rostlinky mají velmi silné stonky, tmavé listy a velmi bohatě kvetou. Na jedné rostlince už jsem objevila plod. Rajčátka nápadně připomínají bonsaje a mně se to moc líbí. Do tvaru podobnému bonsajím se snažím tvarovat i moje citrusy a pokud se mi to daří, tak  jsem moc spokojená a mezi takovými stromečky umím sedět i několik hodin a jen tak se kochat. Třeba při pití dobré kávy a přikusování mého nedokonalého francouzského rohlíku.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *