8. listopad 2021

Posbírala jsem nějaké suché větvičky pod borovicí a ořešákem a zatopila jsem si v zimovišti citrusů. Krbová kamna prodělala loni rekonstrukci a vypadají krásně a hlavně dobře fungují. Stačilo jen málo a v místnosti se rozlilo nádherné teploučko, to doma nemáme. Já spím v podkroví bez zapnutého topení a je to fajn, ale na běžnou existenci v domácnosti se kousek tepla hodí.

Pomalu začínám do zimoviště přemísťovat citrusy ze skleníku. Jim se tam zatím líbí, ale já už potřebuji připravit půdu pro příští sezónu a bude nějakou dobu trvat, než se dodaná organika rozloží. Taky budu muset hodně zalévat. Mám dostatečnou zásobu holubinců a ty do do země lehce zapravím, nanosím spoustu listí a moc by se mi hodila nějaká posečená tráva. Loni jsem dostala spoustu této komodity od kamaráda, který má sad a posečenou trávu vozí do sběrného dvora. Mám ovšem takový nepříjemný pocit, že si koupili něco, co trávu už nesbírá, ale rozmetává.

Uklid v zimovišti hodně rozradostnil naše dvě koťata, která sváděla statečný boj s koštětem a veškeré hromádky smetí okamžitě uvedla do původní neuspořádané podoby. Taky jim se teplo líbí a už se koukala, kam by se unavená schoulila ke spánku. Donesu jim tam nějakou svoji starou mikinu.

Citrusy ve velikých květináčích jsou ale docela těžké a moje záda protestují, bude mi to stěhování nějakou dobu trvat, ale času mám spoustu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *