10. listopad 2021

Včera jsem se při vaření oběda rozhodla, že svůj pokrm vyzdobím cherry rajčátky a tak jsem zamířila do mrazničky. Na chodbě jsem si uvědomila, že každé ráno při vytahování žaluzií koukám na totálně vyschlou mumii rostlinky Seventy, kterou jsem ještě nestihla zlikvidovat a visí na ní ještě několik nesklizených vijanů. Tato cherry odrůda mě velmi příjemně překvapila až neskutečnou produkcí a stačila jí k tomu kostka Otoč a sázej. Pěstování rajčat takovým způsobem je velmi náročné na zálivku, ale zvládla jsem to a všechny takto pěstované odrůdy ze sebe vydaly maximum. Umístění na až extrémně žhavém místě před domem způsobilo neskutečnou koncentraci látek zodpovědných za chuť a rajčátka chutnala božsky. Vynikající byly oranžové plody Odatu. odrůdy Bolstar Baloe nebo mojí letošní novinky Antho Weiss Cherry.

Rajčátka Seventy jsou krásná, ale mají poněkud pevnější konzistenci a zřejmě jde o LSL odrůdu a to mě malinko odrazovalo. Jejich výhoda se ale projevila právě v tuto dobu, kdy pevná slupka ochránila plody před praskáním, ranními mrazíky a následnou hnilobou či plesnivěním. Rajčata pomalinku a nenápadně na naprostém okraji mého zájmu vysychala. Hodila jsem je na pánev, kde nabyla svého původního objemu a svojí dokonalou chutí vyšvihla chuť mého pokrmu do nebes. Tak jsem si vyšťourala nějaká semínka a odrůdě dám šanci vyniknout i v následující sezóně.

Na záhonku se dočkalo obrození zelí, které totálně ožrali dřepčíci a já tak mám surovinu pro další recept,

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *