12. listopad 2021

Loni nějak touto dobou jsem rozeslala svoje první vlastní semínka rajčat. Na vyžádání jsem vytvořila Ruský mix, do kterého jsem zařadila deset podle mého názoru spolehlivých odrůd. Spousta tomatofilů v Česku, kteří doposud znali pouze Start, Tornádo či kupříkladu Bejbino, mohli vyzkoušet úplně jiné odrůdy a to většinou s plody velmi masitými. Byla jsem malinko v napětí, co lidem na záhoncích vyroste a zda budou spokojení. Uklidnila jsem se v okamžiku, kdy mi začaly přicházet fotografie nádherných zdravých rostlin s bohatou úrodou. Nadchla především odrůda Puzata hata, která už se zařadila mezi moje stálice a každoročně obdivuji její odolnost, krásu žebrovaných plodů, bohatou produkci, skvělou chuť a perfektní využitelnost při zpracování.

Jednu stížnost jsem ale zaznamenala a to od paní Ivany, jejíž snímky jsem dnes použila. Nestíhala prý během sezóny uvazovat a podkládat velmi bohatá plodenství. Prosila mě tedy, zda bych do letošního Ruského balíčku zařadila i nějaké odrůdy s plody menšími a já jsem jí vyhověla. Letos mám v nabídce sady čtyři a stejně je největší zájem o tu ruskou. Velikou radost mám z toho, že dobří holubi se ke mně vracejí.

Zaznělo i přání, zda bych příště mohla zařadit velmi rané a chladuodolné odrůdy, které by poskytly nějakou úrodu ještě dříve, než začne úřadovat plíseň bramborová. Už je mám pro příští sezónu nachystané.

2 thoughts on “12. listopad 2021”

  1. Tak to je super,plíseň mě ani tak netrápí,jako studené noci a brzké noční mrazíky,mám koupené letos 3 mixy a už se těším na ty chladuodolné.Mirka

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *