Jablkový koláč

Upekla jsem zajímavý jablečný koláč a moc nám chutnal.

Je potřeba jeden hrnek cukru, jeden hrnek mouky (já jsem použila celozrnou špaldovou) a jeden hrnek krupice ( já jsem dala kukuřičnou). Přidáme 1,5 lžičky prášku do pečiva, vše zamícháme a rozdělíme na čtyři stejné části. Já jsem použila čtyři stejné sklenice. Nastrouháme šest jablek, přidáme skořici a hmotu rozdělíme na tři části. Do dortové formy vyložené pečícím papírem dáme na dno první část sypké směsi a na ni rozložíme první část jablek a tak střídáme vrstvy až do spotřebování veškerého materiálu. Horní vrstvu tvoří sypká část. Zahřejeme jeden hrnek mléka a přidáme 30g másla. Hmotu ve formě propícháme vidličkou a nalejeme na ni opatrně mléko s rozpuštěným máslem. Pekla jsem při 180°C 60 minut.

P.S. Koláč byl na nás až příliš sladký a tak příště nahradím polovinu dávky cukru třeba mletými ořechy a jablka vydatně pokapu citrónovou šťávou. Sladkost koláče jsem eliminovala přidáním slušné porce bílého řeckého jogurtu a to byla teprve pochoutka.

3 thoughts on “Jablkový koláč”

  1. Ahoj. Zrovna včera jsem kvůli úspoře energie při pečení chleba objednala nádhernou světle modrou retro remosku. Tenhle koláček mě ale tak zaujal, že to bude první recept, který v ní vyzkouším 🙂 Jablka jsou nastrouhaná na plátky nebo nahrubo?

  2. Jelikož snídáme ,,buchty“, hledám neustále nové a nové a chutné recepty. No jablka letos budem zřejmě kupovat, ale teď tam ještě nějaká jsou (ještě všechna neshnila) tak jsem právě chtěla péct štrůdl, ale o víkendu mě předběhnula tchýně, tak zkusím tenhle koláč. Díkas za recept. P.S. sem dnes k tobě nějak nestíhala, protože jsem musela domů čekat balík 🙁

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *