Jablek je stále dostatek a tak jsem si malinko upravila recept na Hraběnčin řez. Výsledek je boží!
225g polohrubé mouky
125g másla
60g cukru
3 žloutky
lžička prášku do pečiva
Suroviny smícháme a vytvoříme těsto. Jednu třetinu těsta dáme do mrazničky. Šest jablek zbavíme jadřinců a nakrájíme na kostičky. Přidáme 40g cukru, šťávu z půlky citronu a jablka deset minut na pánvi podusíme. Kelímek velkého bílého jogurtu smícháme se sáčkem pudinku a cukrem (podle chuti), přidáme pár kapek vanilkového extraktu. Ze tří bílků vyšleháme pevný sníh a opatrně smícháme s jogurtem. Těsto vyválíme a vmačkáme do koláčové formy, přidáme jablka, jogurtovou směs a nastrouháme zmrzlé těsto. Pekla jsem 50 minut při 180°C. Nebe v hubě!!
Zkoušela jsem ten tvůj předešlý recept, taky velký úspěch, Tomovi moc chutná, přidala jsem jak jsi psala rozinky a ořechy, protože ty já k jablkám dávám vždycky. Ještě jednou díky. A vymýšlej recepty na asiminu, protože mi říkal: máš tu asiminu a pečeš z jablek! 😉
Tak to mám radost, že koláč chutnal. Z asiminy plánuji upéct muffiny, tak uvidím, jak to dopadne.