Hraběnčin koláč s jogurtem

Jablek je stále dostatek a tak jsem si malinko upravila recept na Hraběnčin řez. Výsledek je boží!

225g polohrubé mouky

125g másla

60g cukru

3 žloutky

lžička prášku do pečiva

Suroviny smícháme a vytvoříme těsto. Jednu třetinu těsta dáme do mrazničky. Šest jablek zbavíme jadřinců a nakrájíme na kostičky. Přidáme 40g cukru, šťávu z půlky citronu a jablka deset minut na pánvi podusíme. Kelímek velkého bílého jogurtu smícháme se sáčkem pudinku a cukrem (podle chuti), přidáme pár kapek vanilkového extraktu. Ze tří bílků vyšleháme pevný sníh a opatrně smícháme s jogurtem. Těsto vyválíme a vmačkáme do koláčové formy, přidáme jablka, jogurtovou směs a nastrouháme zmrzlé těsto. Pekla jsem 50 minut při 180°C. Nebe v hubě!!

2 thoughts on “Hraběnčin koláč s jogurtem”

  1. Zkoušela jsem ten tvůj předešlý recept, taky velký úspěch, Tomovi moc chutná, přidala jsem jak jsi psala rozinky a ořechy, protože ty já k jablkám dávám vždycky. Ještě jednou díky. A vymýšlej recepty na asiminu, protože mi říkal: máš tu asiminu a pečeš z jablek! 😉

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *