30. říjen 2021

V pátek jsem ukončila neschopenku a okamžitě jsem onemocněla. Něco se mi pohnulo v zádech špatným směrem a já nemůžu ležet, sedět, ohnout se, natáhnout ruku, nic zdvihnout a ani stát. Můžu pouze velmi rozvážně chodit a to se celý den samozřejmě nedá. Začalo mě bolet v krku a tak kloktám šalvěj. Na už tak blbé náladě mi rozhodně nepřidá neustálý vichr a neskutečné sucho. Ve Veličce už jsou místa, kde žádná voda neteče. Mám sice předpisově navrstvený kompost, ale ten nepracuje. Snažila jsem se zalévat alespoň nopové válce a vyvýšený záhon a okamžitě se tam nastěhovala spousta žížal, které vzorně krmím. V současné chvíli se stačí na konev jen podívat a už se záda bouří.

Začala jsem nosit do skleníku padané listí, ale to taky potřebuje vodu, aby se začalo rozkládat. Vichr už zbavil venkovní fíkovníky všech listů a o zrající plody se postarala koťata. Je totiž úžasně zábavné si s těmi pohybujícími se kuličkami hrát.

Rostliny ve skleníku mají listy stále ve slušné formě a plody postupně dozrávají. Nádherná je odrůda Hardy Chicago se spoustou tmavých fíků a nějaké plody vytlačil i Mitas, což je název pro Trnavský velkoplodý. Když se zadaří, tak jsou fíky obrovské a báječně chutnají. První fíky ukázal i Francuesco, ale jsou ještě docela malé a muselo by hodně přát počasí, aby stihly dozrát.

Hezky kvete jahodník Just Add Cream a já mu namíchám nějakou kvalitní zeminu a přesadím ho do většího květináče.

 

2 thoughts on “30. říjen 2021”

  1. Ahoj, je mi líto, že tě bolí záda. Přeji ti, ať to brzy poleví. Ty fíkovníky jsou výstavní. Tady je také sucho, ale předpovídají déšť na úterý. Zasela jsem 2 semínka Minisprint, tak uvidíme, jestli se dočkáme okurčiček 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *