28. říjen 2021

Jsou prázdniny a tak náš dům ožívá  juniory a z důvodů dovolených v zahraničí i odloženými seniory. Pro mě je to docela kvapík a to především v kuchyni. Mám radost, že jsem za svoje výkony neustále chválena. Babi, tak vynikající masové kuličky v rajské omáčce neumí nikdo jiný na světě. Máti :“ Já nikdy tak dobře ochucenou rajskou nemám.“ Je to ovšem především zásluha mých dokonale vychucených rajčat.  Nedělám žádné složité kečupy či  omáčky, jen rajčata rozvařím a přepasíruji, nic víc, žádná dochucovadla a přísady, jen sůl. A přesto byla rajská dokonalá a možná i hodně sladká, ale právě to děti milují. Letos jsem ale všechna rajčata usušila a protlaky jsem nedělala. Mám zatím zásobu. Příští sezónu jsem ovšem zaměřila především zpracovatelsky a tomuto záměru jsem přizpůsobila objednávku semen. Hlavní várka už dorazila z Itálie a něco málo z Maďarska. Nechám odpočívat ruské hybridy, nechť je trochu změna. Jižním odrůdám se u nás docela líbí.

Dnes jsem na vnukovo přání vyráběla pita chléb a povedl se.

Krásný slunečný podzim se líbí i surfíniím a ony stále krásně kvetou. Bíle kvetoucí rostlince začínají zajímavě růžovět květy. Různé barvy těchto krasavic nám letos nádherně rozzářily náš poněkud fádní dvůr a já do nich půjdu příští rok znovu. Tedy jestli nějaké dostanu??

1 thought on “28. říjen 2021”

  1. S mužem a Matesem jsem se zdravila, když jsem se snažila vystříhat nálety na Franckově straně plotu. Nasr…, doškrábaná a dopíchaná, potácející se po oráčině, jsem vylézala na cestu, když profrčeli kolem 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *