Cherry odrůdy 2021

Letos jsem si utvořila osobák v počtu pěstovaných cherry odrůd a vysela jsem jich přesně třicet. Všechny jsem pěstovala v nádobách a to většinu v bílých nopech. Na rozdíl od mých oblíbených rajčat masitých převládají u těchto drobných rajčátek hybridy. Hybridy jsou pro mě jistota, že i v nepříznivých podmínkách se dočkám nějaké úrody. Spotřeba cherry rajčat je u mých zákazníků obrovská a já je nemůžu nechat na holičkách.

Všechny rostliny jsem pěstovala na dva výhony a tak do výšky 1m bylo vše v pohodě. Díky velmi kvalitně namíchané zemině ovšem rostliny vystřelily do nebe, nasadily neskutečné množství plodů a měly tendenci se kácet k zemi. Pro příští rok už mám vymyšlen důkladnější způsob uvazování, než jsou moje tenké bambusové tyčky.

Na začátku sezóny mě doslova ohromila odrůda Piccadily a to jak mohutností a nádherně zelenou barvou, tak především obrovskou násadou plodů. Rostlina plodí dodnes a postupuje do další sezóny. Plody mají koktejlovou velikost a venku dozrávaly jako úplně první. Skvěle  se předvedly tři fontány od ruské firmy Poisk a to Sladká, Malinová a Oranžová.  Trio hybridů od firmy Partner a to Věra, Ira a Elizavet plodí stále a jsou to nezmaři, které nic nerozhodí. Okouzlující bylo jako vždy Vaše Blahorodí a bodoval i Růžový Kotja. Nadchla mě odrůda Gold Placer atraktivním vzhledem a skvělou chutí. Bulharská Alya předvedla starodávnou klasickou rajčatovou chuť a Datterino Nero mě chutí dostalo do kolen.

Všem cherry a koktejlovým odrůdám ovšem bez jakékoli pochyby vládl ruský determinantní skvost Alfons F1. Obrovská plodnost ve skleníku i venku, skvělá chuť a ochota plodit jako první a končit jako poslední. Odolnost vůči všem skvrnitostem a rozdílům teplot. Zvládl neskutečná vedra ve skleníku i nepříjemně chladné jaro venku. Plody jsou nádherné, krásně červené a je jich doslova záplava. Veliká poklona této odrůdě.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *