28. září 2021

Objevila jsem ve skříni nádherné zimní povlečení z mikroplyše a tak jsem opět začala spát venku. Ono se docela oteplilo, takže paráda. Jen se mi do postele cpou koťata, která už vyrostla natolik, že se ke mně vyšplhají a to povlečení se jim líbí moc. Jsem docela ráda, že nemáme malé ježky. Je úžasné ráno vstát, natáhnout ruku a sezobnout krásný růžový a sladký hrozen. Ani jsem je nestačila vyfotit a jsou snědeny.

Ráno jsem se podivovala, proč se mi po domě potuluje manžel a on je státní svátek. Od doby, co nejezdím do práce, nemám přehled o čase a nijak mě to neznepokojuje. Počasí  sváteční moc není, ale jinak se podzim zatím velmi povedl. Dokonce mi krásně dozrály zapomenuté stáleplodící jahody Albion. Pokusím se je namnožit.

Ruská firma Aelita tvrdí, že jejich miniaturní odrůdu Sladká jahůdka lze vysévat po celý rok a je velmi vhodná pro domácí pěstování. Tak jsem v rámci zkoušky klíčivosti nějaká semínka vysela. Snad objevím místo, kam jsem si uložila grow zářivky. Nemám doma moc pokojových kytek, tak mi okno ozdobí rajčátka. Plody zřejmě nebudou oslňovat chutí, ale jako dekorace jistě poslouží.

1 thought on “28. září 2021”

  1. Ha, ha za chvilku budeš takový mimoň jak jsem já. Já dneska dumala, proč si soused vzal volno, ráno počasí nic moc, copak si asi naplánoval za práci? Dokázala jsem si podobně odůvodnit i to, proč je doma druhý soused :-))) Až vyjelo na kole dítě prvního: co dělá doma ten Filip, proč není ve škole? Mi teprve cvaknulo, že ráno v telce říkali, že je svátek 😉 :-)))

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *