Hodnocení odrůd – červen 2021

Sezóna rajčat je teprve ve svém počátku, ale já už se pustím do hodnocení svých letošních novinek. Uvědomila jsem si, že u některých rostlin stojím o mnoho déle a jsem jimi doslova fascinovaná.

Hodně se mi líbí cherry Malinová fontána od ruské agrofirmy Poisk. Již nějaký ten rok pěstuji jejich nádhernou odrůdu Sladká fontána a tak jsem jí letos pořídila stájovou kamarádku. Rostlina je to impozantní a to jak v bílém nopu tak v paletovém boxu. Květenství jsou velmi bohatá a rostlinky je tvoří hodně nahusto, je mezi nimi jen jeden maximálně dva listy. Tato skutečnost je příslibem velmi slušné úrody. Dalšími velmi povedenými cherry rajčaty jsou Seventy a k mému překvapení Valdo od firmy SEMO. To mně dostalo hlavně velmi bohatým květenstvím.

Naprostou bombou jsou determinantní koktejlovky Jack Pot F1 a Alfons F1 ruské firmy Partner. To nemá cenu ani popisovat, na to snad ani neexistují slova.

Letos pěstuji spoustu odrůd, jejichž plody jsou exoticky vybarvené a obsahují antokyany. Fascinuje mě nádhera rostlinky Sart Roloise, jejíž obrázek jsem dala jako náhledový. Květenství je tak bohaté, že to rostlina neudrží a já jí budu muset pomoci uvázáním. Nadpozemsky vypadá Persuasion a Clementine Blue.

Jsem velmi spokojená, že i moje dvě soukromé odrůdy, které si šlechtím, se mají k světu a s konkurencí drží krok.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *