21. květen 2024

 

Při pohledu na množství rajčatových sazenic je mi jasné, že na všechny nebudu mít ani náhodou prostor. Něco si musím nechat pro odrůdy na sušení, které jsou ještě malé, páč jsem vysévala hodně pozdě. Nastupuje tedy improvizace.

Mám spoustu volných bílých nopáků, ale nic, čím bych je mohla naplnit. Už jsem spotřebovala veškeré zásoby kompostu a drahé substráty se mi už kupovat nechce. Navíc nejsem s jejich kvalitou moc spokojená. Obstál jen jeden nějaký profi.

Spoustu rostlin jsem zasadila do květináčů a považovala jsem to za řešení dočasné. Jenže v nich budou muset rajčata zůstat. Tak jsem zvolila svoji oblíbenou vrstvící metodu, kdy do veliké nádoby nasypu zhruba 15cm substrátu a květináč s rostlinou do ní vložím. Jedna podmiska a je hotovo. Rostlina si pustí kořeny a bude tak mít k dispozici o něco více prostoru.

Tak dopadla krásná indigo odrůda Blue Betty a následovat budou další. Už se těší třeba Sofiin Sladký Karamel a srdíčka vypadají velmi zajímavě.

3 thoughts on “21. květen 2024”

  1. Vidím mšice, dnes jsem též objevila na rajčatech v květináčích venku. Černé mšice. Co s tím děláte? Ony vždy přiletí během chvilky a je jich plno.

    1. Tyto mšice neřeším, nevšimla jsem si, že by rostlinám nějak škodily. Rajče má na stonku i listech chloupky a to se jim moc nelíbí.

      1. Dekuji, mám rajčata od vás a též je tam mám. Vsiml si toho syn, já jevtez neviděla. Tak uvidím, jestli budou škodit. Postříkala jsem rostliny kopřivovou jichou, to by jim ublížit nemělo.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *