6. červen 2021

Tak a nyní se ukáže, kdo si moje dobře míněné a osvědčené rady bere k srdci a kdo na ně hází bobek. Ti, kteří naslouchají, už by měli mít krásně rostlé a kvetoucí rostlinky cuket. Ani já jsem letos nedodržela návod na pěstování úplně do detailu, protože jsem nedokázala udržet cukety pod ochranou netkané textilie až do začátku kvetení. V takovém případě už by byly ve vývoji mnohem dál. Ale veliká chladna a útoky slimáků jsme zvládli.

Sazenice vodních melounů se žlutou dužinou odrůd Jánošík a Primavera už se začínají vzpamatovávat z nepříznivých studených nocí a já vyberu od každého jednu a nasadím je vertikálně do skleníku. Případné plody se pokusím nějak uchytit, mám na to svoje metody. Melouny cukrové ponechám taky jen dva, na víc není místo. Okurky v nádobách, jejichž listy hrají všemi barvami, už jsem umístila na stálé místo ve skleníku. Kyblík bez dna jim umožní pustit kořeny do velmi výživné směsi, na kterou jsem použila mimo jiné i kal ze dna jezírka.

Začínají se formovat plody na mých nejoblíbenějších rajčatech a to jsou žebrované odrůdy. Mám jich letos slušnou kolekci, tak doufám, že podmínky dovolí jejich dozrání v co největším počtu.

Přeji všem krásnou neděli !

P.S. Snad jsem neudělala v příspěvku žádnou neodpustitelnou gramatickou chybu. Od jisté doby, mám velmi přísného kritika 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *