24. červen 2021

Každý rok je co do pěstování plodin něčím specifický a daří se něčemu jinému. Letos to vypadá na obrovskou úrodu drobného ovoce. Holka, pokud chce vypadat mladě, by měla snídat co nejčastěji cereálie s ovocem. Tato kombinace podporuje tvorbu vlastního kolagenu a pokožka je krásně pružná a nedělají se vrásky. Těch receptů je více a já je zde budu trousit postupně. Příliš veliká konkurence taky není dobrá 🙂

Přiznávám, že jahody už se mi nechce ani sklízet. Včera jsem byla omrknout maliníky a bude už vážně potřeba zakoupit další mrazničku. Neuvěřitelně jsou obsypány mohutné oblouky odrůdy Black Yewell a ani ostružiny nebudou pozadu. Nádherně plodí kontejnerové borůvky na slunečném dvoře a o odrůdě Alvar už jsem psala. Větvičky musím uvazovat k bambusovým tyčkám, aby se neulomily pod tíhou nasazených plodů. Hodně nasadila loni zakoupená  a chuťově vynikající Hardyblue. Na zralost plodů je potřeba si trpělivě počkat a nenechat se brzy zlákat modrou barvou plodů.

Každý den se v tom současném horku a suchu snažím borůvky zalít. Hnojit nemusím, zapracovala jsem jim do rašeliny dlouhorozpustné hnojivo a vypadá to, že jim to tak stačí.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *