23. červen 2021

Opět to vypadá na velice horký den. Po důkladném zalití se rostlinstvo cítí jako v tropech a já jako v prádelně. Všechno krásně roste. Nadšené jsou především citrusy a taky fíkovníky, na kterých se pro mě nečekaně objevují malé plody.

Hlásím, že o darované surfinie se vzorně starám a ony nevypadají vůbec špatně.

Moje nádherná rajčata na VIP záhonku na dvoře se konečně dočkala solidní konstrukce na jejich uvazování. Mezi dvě vysoké a já doufám že velmi stabilní trubky jsme natáhli silný drát a já k němu rostliny vyvážu provázkem. Jsem docela vysoká, ale v tomto případě musím používat schůdky. Rostliny se tedy v růstu mohou docela vyřádit. Využila jsem mokrého substrátu po dešti a doplnila jim nějaké jistě potřebné prvky.

Probudila se spící okurka Minisprint ve skleníku a já ji vedu zatím jen na jeden výhon. Venkovní nepartenokarpickou salátovku Perseus jsem umístila na vyvýšený záhonek k rajčatům a ona je už začala utlačovat. Tuhle rostlinu povedu na více výhonů a ty uvážu ke konstrukci momentálně neobývaného psího kotce. Už po nějakém pejskovi pokukuji. Od Persea si slibuji, že svými výhony zakryje pohled na skladiště všeho možného.

4 thoughts on “23. červen 2021”

  1. Jani, vím jak to vypadá v létě na tvém dvoře, takže po pejskovi nepokukuj, dovedeš si představit mezi tím vším lítat rozjívené štěně?!? Zapomeň, zůstaň u koček.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *