17. červen 2021

Nejsem bohužel schopná najít svůj mobil s fotodokumentací. Bude zřejmě někde bezmyšlenkovitě odložený na zahradě. No snad ho najdu do doby, než se přižene nějaká bouřka. Včera jsem dostala druhou dávku vakcíny proti covidu a nehnu tou opíchanou rukou, bolí to jako čert a mám nateklé prsty. Mám nahlášenou návštěvu dcery a vnoučat, jsem z toho nadšená a snad zvládnu něco uvařit a upéct jednoruč.

Můj krásný a obrovský letitý fíkovník to naštěstí úplně nevzdal. Fakt, že obrazí znovu od kořenů jsem předpokládala, ale on vyhodil krásné výhony i na některých větvích a dokonce ukázal i nějaký ten fík. Moji mladí fíkoví dorostenci snahu o první úrodu vzdali. Opakovaně jim namrzly mladé listy a tak se jim ani nedivím. Letos bude tedy doba posilovací, rostliny vytvoří bohaté přírůstky a já je vzorně zazimuji. Ǔroda tedy bude příští rok o to bohatší.

Z průběhu letošní zimy je ovšem nadšená Asimina. Pořád čekám, kdy začne shazovat přebytečné malé plodíky, ale ona je sebevědomě všechny drží. Snažím se ji občas dopřát nějakou tu konev vody a pokud ta úroda na stromě vydrží, pak to bude pecka a já budu muset uvažovat o nějakém zpracování. Největší úspěch sklidily nanuky.

Veškerá krásně zapařená a hodně horká tráva je už na svém místě a klidně bych ty přívěsné vozíky využila dva. V současném suchu je to pro rostliny velmi prospěšné a já ušetřím nějakou tu energii při zalévání. Nadšeny jsou rovněž všechny užitečné makro i mikroorganismy pracující v půdě a mulčování je kupodivu taky dokonalou prevencí proti plísni bramborové.

 

3 thoughts on “17. červen 2021”

  1. Tak to jste šikovní, uvidíš, že brambory budou skvělé, půda si krásně podrží vláhu. Dojdu si pak na řízek s bramborami 🙂 Ten řízek nemusí být z masa, stačí hlíva.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *