Tak jsem právě provedla postřik rajčat výluhem z přesličky. Měla jsem v plánu ho uskutečnit kolem páté ranní, ale co nechodím do práce, tak spím nějak klidněji a mnohem déle.
Nestříkala jsem rostliny ve skleníku, tam houbové choroby neočekávám. Pochybuji, že by se plíseň bramborová cpala někam, kde jisto jistě nepřežije. Její spóry hynou při teplotách nad 35 °C a proč by tedy páchala dobrovolnou sebevraždu. Taky jsem vynechala rajčata mobilní, která mám v plánu chránit před přílišnou vlhkostí. Stejně jsem množství postřiku neodhadla a 3l byly málo. Rajčata už jsou vysoká a mají velikou listovou plochu. Nevadí, přesličky mám dostatek, dnes naložím další šarži.
Včera jsme si ke grilované rybě připravili listový salát a byl úžasný. Křupavost a křehkost mého salátu Little Gem a něžnost toho velikého ukrajinského se navzájem ideálně doplňovaly a pochoutka to tedy byla veliká. Umím udělat dokonalý nálev.
Dnes se pokusím stihnout výsev nové generace salátů. Mám nějakou barevnou směsku a rozhodně nesmí chybět můj oblíbený little.
Ten Little Gem mám taky v plánu? Kde ho pěstuješ (venku, nebo ve skleníku)? Nějaké tipy pro jeho dokonalost? 🙂 Díky moc.
Pěstuji ho venku ve vyvýšených záhonech mezi rajčaty a je dokonalý. Krásně vyvinuté, pevné a zdravé hlávky. Jedna hlávka nasytí dva lidi, ale já jsem žravá, takže ho sním sama. Půda v těch záhonech je velmi výživná a já hodně zalévám. Taky potřebuje hodně sluníčka. Rostlinky ve stínu jsou vytáhlé a mají řídké hlávky.
Salátu ze skleníku bych se ani nedotkla, je to samý dusičnan 🙂