15. červen 2021

 

Včera jsem dostala od kamaráda parádní dárek a to plný přívěsný vozík posečené trávy. Travička je nasečená na velmi drobno, na vozíku ležela celý den a už nádherně voněla siláží.  Dnes ráno jsem sáhla hluboko do hromady a jsem spokojená, teplota je hodně vysoká. Mulčování rostlinstva horkou trávou je pro ně přímo balzámem a skvělým zdrojem živin, pokud se nezalévá ke kořenům, ale právě na vysokou vrstvu trávy. Netřeba již žádných hnojiv. Praktikuji tuto metodu u svých cuket a jsou nádherné, už včera dostaly novou čerstvou dávku.

Problém je ovšem s ptactvem. Je sucho a oni hledají pod mými namulčovanými vrstvami potravu. Mám tak trávu rozmetanou široko daleko a dokonce se mi hrabou i v nopových ohrádkách, kde je vlhko a šance na úlovek veliká. Včera jsem jednoho drzouna přistihla ve skleníku a nadělal mi tam slušnou paseku, mám obavy, aby mi nepoškodili kořínky třeba u melounů. Žluté právě hezky kvetou. Budu k jejich opylování muset použít štěteček. Hmyz do skleníku pokud možno nepouštím, chráním si čistotu odrůd rajčat.

Svým citrusům jsem se za špatné jarní podmínky omluvila na míru namixovanou výživou a ony se odvděčily obrovskou násadou květů a nádherně zdravě zelenými listy. Já jsem snad konečně po letech pochopila, že zakoupená speciální hnojiva na citrusy stojí za kulové. Mám dojem, že se rostliny začaly usmívat.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *