28. květen 2021

 

Dnešní ranní obchůzka zahrady opět v zimní bundě a teplých nepromokavých botách. Na teploměru 6°C. Pozitivní je, že nefouká, neprší a vychází sluníčko.

Včera jsem měla jeden ze svých velmi vzácných volných dnů a tak jsem se čas snažila využít do poslední sekundy. Díky tomu se dnes cítím totálně zmláceně, no třeba to rozchodím.

Jen namíchat spoustu substrátu do mých krásných bílých nopových válců byla docela fuška a to se mi podařilo vysadit jen čtyři sazenice. Vyrobit ten válec taky zabere nějaký ten čas a dlouho jsem dumala jak na to. Zvolila jsem objem kolem 20l a to se mi s přesností na 1l krásně povedlo. Na pohled ale vypadají větší. Vypočítala jsem, že ze zakoupené role vyrobím více než 40 kusů a to se už vyplatí i finančně, nakonec bude na tom všem nenákladnější ta podmiska. Mám malinko obavu, že mi nebude stačit kompost a tak budu muset začít recyklovat zeminu z kyblíků, ve kterých rostly rajčata loni. Naštěstí jsem neměla čas na to, abych ji vyhodila. Byla by to škoda, je v ní spousta zeolitu a dřevěného uhlí.

Krásně mi vyklíčila semínka okurek salátovek a já je nechám růst co možná nejdéle doma na okně, Rostliny ve skleníku den ode dne více chřadnou. Zastavil se i růst paprik. Ty naštěstí mají obrovskou násadu plodů a tak se věnují jejich vybarvování. Odrůda Vesta je tak obsypaná krásnými paprikami, že ji už ulevím a nějaké sklidím. Barvu už mají hezkou a doma na stole ještě dojdou.

Šarlatové fazole se krásně namotaly na konstrukci a mají se k světu. Ty taky mají rády teplo, tak snad už nějaké bude.

2 thoughts on “28. květen 2021”

  1. Jani, vyzeraju super, ja som nopovku nezazehlovala, mierne som zalozila, spra vila dierky a na 3-4 miestach spojila ohybnym plastom potiahnutym dratikom. Lahsie sa rozrobi ana zi u pojde dobre uskladnit. Mam pokazeny pocitac, tak pisem z maleho notebooku bez diakritiky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *