8. duben 2021

 

Při ranním pohledu z okna je všude bílo, není to žádná souvislá vrstva, ale zima to ještě nevzdává. Ve skleníku je úžasných +11°C a vyhřátá půda už začíná vracet naakumulované teplo. To byl můj záměr. Rostlinkám je teplo od nohou a vypadají velmi spokojeně, já rovněž.

Jak pročítám svoje příspěvky z minulého roku, tak koukám, že letos je vše jinak. V tuto dobu už jsem měla na venkovních záhonech vysazenu spoustu sazenic rajčat. Jako první šla do země Milka’s Red Bulgarian a to 5. dubna na můj nádvorní vyvýšený záhon. Milka všechny nástrahy tak extrémně brzkého vysazení s přehledem zvládla a vyprodukovala spoustu nádherných plodů.

Všechna rajčata, která měla to štěstí, že rostla na tomto místě, si vytvořila osobní rekord v produkci. Předloni jsem z rostliny Malinovaja Idea sklidila více než 14kg krásných růžových masitých rajčat a loni mně doslova šokoval Big Boy s 20kg obrovských plodů.

Protože se mi občas stane, že nedopatřením prodám i sazenice odrůd určených výhradně pro sebe, tak jsem se rozhodla letos takovému omylu předejít. Vybrala jsem deset odrůd, které na tom luxusním VIP záhonku porostou letos. Vyhrabala jsem dva truhlíky a oněch deset šťastlivců do nich přesadila. Omyl je vyloučen. Jen jsem s překvapením zjistila, že mezi vylosovanými výherci není ani jedna odrůda s červenými plody. Kam já to spěju? Rajče přece má být červené! Naštěstí mám letos nádhernou kolekci odrůd žebrovaných a ty jsou všechny červené. Červená jsou rovněž všechna rajčata na sušení a většina cherry odrůd.

S výsadbou ale nebudu spěchat, mám to vymyšleno malinko jinak.

Na náhledovém obrázku je nádherná odrůda Persuasion.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *