2. březen 2021

Ráno na polykarbonátu námraza jako prase, venkovní teplota -4°C a ve skleníku +5°C. Uf!  Jen díky plynovému zářiči. Naštěstí jsem ho po odpolední směně do skleníku šoupla.

Dnes musím nezbytně nutně pokračovat ve výsevu rajčat. Začnu odrůdami tmavými. Nejsme až takoví vajíčkožrouti, abych měla pro výsev dostatečné množství skořápek. Je to škoda. Semínka, která nevyklíčila, můžu i s jejich „inkubátorem“ přemístit opět do tepla a vyklíčené rostlinky zase ku světlu a se sníženou teplotou. To u hromadného výsevu do společné misky nelze. Našla jsem nějaké rašelinové květináčky, tak je vyzkouším, ale musím dávat bacha na vysychání substrátu.

Velmi pečlivě sleduji a porovnávám dvě papriky a to ruskou hybridní odrůdu Aries F1 a českou Meiku. Meika tedy byla vyseta o 11 dní dříve. Obě papriky rostly v odlišných podmínkách. Meika měla vždy svůj květináč a nyní roste v air-potu a Aries byl vždy v kolektivu, nejprve ve výsevní misce a následně v truhlíku. Obě rostlinky dostávají stejnou výživu a to kombinaci mého letos zakoupeného tria Piranha, Fish-mix a Micro. Obě vypadají skvěle a dnes ukázaly první kvítek. Meika je rozložitější a Aries roste do výšky. Jsem spokojená!

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *