3. březen 2021

Jak tak letos blbnu s těmi vaječnými skořápkami, tak jsem oloupala jednu pecku z citronu a nacpala do skořápky. K mému překvapení velmi brzy vyrostla rostlinka. Je to drobnost, ale já z toho mám radost. Vypěstuji si tak nějaké podnože pro budoucí naroubování.

Včera jsem vysela spoustu semínek nejrůznějších odrůd rajčat a to především těch určených na sušení. O moje sušená naložená rajčata je veliký zájem a semínka ještě ani nevyklíčila a já už mám zájemnce na vše, co usuším. Už jsem si vybrala profesionální sušičku s deseti obrovskými nerezovými platy. Pokud počasí dovolí, tak budu co nejvíce sušit na sluníčku. Odrůdy vhodné k tomuto účelu jsem zvolila ty už prověřené jen s jednou novinkou a to je brazilské rajče Santa Cruz Cada.

Musím vystěhovat rostlinstvo ze skleníku, aby se tam dala umístit trubková konstrukce na vytápění. Úžasně vypadají ředkvičky, kterým ten výrazný rozdíl teplot mezi dnem a nocí velice svědčí a radost mám z mrkve. Všechna semínka, která jsem nechala dopředu vyklíčit a pak s nekonečnou trpělivostí umístila do zeminy, kterou jsem naplnila plato od vajec, už vyslala na povrch zvědavé rostlinky. Super. Naplnila jsem vysokou bedýnku zeminou a plato na ni posadila.

Při stěhování jsem si položila na parapet plato se skořápkami, ve kterých už krásně rostou moje exotická rajčata. Samozřejmě jsem ho zapomněla přes noc venku. No snad to mrňata přežila bez vážné újmy.

6 thoughts on “3. březen 2021”

  1. Dobrý den
    Chtěla jsem se zeptat, ze kterých ruských a jiných zahraničních stránek prosím objednáváte?
    Děkuji za odpověď Eva

  2. Není zač. Všechny letošní ruské nehybridní novinky se pokusím ochránit před nežádoucím opylováním a semínka by mohla být na podzim k dispozici.

  3. Abych pravdu řekla, tak já ani nevím, kde ty obchody jsou. Já jen napíšu, co bych chtěla a zaplatím o něco více, aby můj kontakt měl patřičnou motivaci. Semena na prodej mi ještě nějaká zbyla. Vyberte si, co by se Vám líbilo a domluvíme se. Nejlépe do mailu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *