22. listopad 2020

Jsem z té práce tak promrzlá, že už mi tuhnou prsty a blbě se mi píše. Při vstupu do naší šatny máte pocit, že jste se ocitli v ledničce, venku je sice chladno, ale rozhodně tepleji než v prostorech, kde se má člověk převléci do pracovního oděvu. Všechny vypadáme jak hastroši, kteří na sebe navlékli vše, co bylo k dispozici. Koupila jsem si slušivé rukavice a můj cit pro správné vracení drobných se vytratil. Velice se omlouvám všem , kterým jsem špatně vrátila, nebylo to úmyslné.

Tentokrát jsem protimrazová opatření zvládla a zbytečně, mrzlo jen symbolicky a ve skleníku byly slušné +4°C. Zjistila jsem, že nejdéle vydrží jinovatka na dvoře v místech, kde vegetuje Asimina. Vylosovala si nejchladnější místo a přesto je velice spokojená.

Ve skleníku se líbí jahodníkům a ty stáleplodící se dokonce snaží kvést. Problém mám ovšem s mučenkou, která je zapletená do těžké kovové mříže a jí budu muset vystříhat, je už nejvyšší čas rostlinu uklidit, vypadá už hodně naštvaně, asi jako já v práci. Kurkuma  a Cherimoya už si spokojeně lebedí v teplém obýváku. Hlavně Cherimoya je krásná.

Vypadá to, že bude slunečný ale větrný den. Potřebovala bych shrabat listí a exportovat ho na holé záhonky. Mám takový vnitřní pocit, že se mi do toho nebude chtít. Počkám, až se vyhřeje skleník a půjdu se nabít teplem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *