18. listopad 2020

Budiž světlo!

Tááák, moje rostlinky rajčat mají po letech tmavého živoření na okenním parapetu konečně o něco kulturnější podmínky. Dostaly dárek ve formě luxusní zářívky určené pro růst sazenic. Původně měly být vyhozeny, ale dala jsem jim šanci. Semínka rostlin určených k pěstování ve skleníku mám v plánu vysévat až v lednu, ale blíží se konec listopadu a já už dávám dohromady odrůdy paprik pro raný výsev. Papriky nejsou na světlo tak náročné a nikdy se mi nevytahovaly, jen potřebují mnohem více tepla, než rajčata, a to nyní díky tepelnému čerpadlu mají. Pod zářivku jsem umístila rovněž mini rostlinky Papaye, které se mi začínají klubat ze zeminy.

Taky přemýšlím nad možností řízkování. Objevila jsem ještě jeden originální sáček se semínky odrůdy Vaše Blahorodí a to je veliká vzácnost. V pytlíku je pouhých pět semen a od doby, kdy jsem je kupovala, se jejich cena hodně zvýšila. Budu s nimi tedy zacházet jako s diamanty. Vyseji jen jedno semeno a pokusím se získat z rostliny co nejvíce klonů. Právě o tuhle velmi úrodnou a vysoce atraktivní ruskou cherry odrůdu je veliký zájem.

Taková drobnost a tolik radosti, hned je mi na světě o něco světleji.

1 thought on “18. listopad 2020”

  1. Super, Jani, to ešte nemáš tuším v tom growboxe .Ja som tiež niečo vysiala a budem prisvetľovať tentoraz trocha skorej, zatiaľ len na okne s odrazovkou. Naši z UK na Vianoce tento rok neprídu a návštevy nečakáme. Na nejaký growbox s musím najprv našetriť a počkám, ako sa tebe osvedčí potom by som si poriadila až na sezónu 2022. Aj keď bol za celkom dobrú cenu aj s poštovným zdarma. Ja si takto plánujem namnožiť Orange Santa F1, mala som posledné semienko a ďalšie somk budúcej sezóne neobjednávala.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *