5. červenec 2020

Pokud si manžel pozve návštěvu, mají většinou na programu něco ohledně folklóru, to se mně netýká a tak se neúčastním. Včera jsem udělala výjimku a zhostila jsem se role paní domu. Vyrobila jsem dokonalý chesscake tentokrát s borůvkami, muchovníkem a černými malinami. Byl to jednoznačně zlatý hřeb dopoledne a já jsem si i možná díky tomu domluvila muziku na výstavu rajčat. Dostalo se mi od manžela odměny, obdržela jsem parádní tlustostěnnou trubku. Mechanicky jsem ji zbavila rzi a natřela odrezovačem. Pokračovat budu základní a pak finální barvou. Je zde ale drobný problém, potřebuji totiž ještě jednu, abych mohla nad svoje rajčata vztyčit konstrukci. Zatím netuším, co se za druhý exemplář ode mně očekává.

Dozvěděla jsem se od jedné ruské zahradnice, že nejlepší je na likvidaci mšic vodka, jak taky jinak. Vodka s mlékem a vodou, z toho by se po… nejen mšice. Mšice prý vůbec nepotřebují samečka, aby vyvedly dvanáct pokolení za sezónu. Ihned mi těch holek začalo být líto, bez samečka a já na ně vodkou s mlékem. Pak jsem si všimla hnusných lepkavých listů na mých paprikách a bylo po lítosti, dostaly důkladnou sprchu ala Morava, vodku jsem nahradila slivovicí.

Jak jsem tak koukala na ty krásně zdravé insekticidně vypadající listy Asiminy, tak jsem si dovolila vypůjčit několik listů a vyrobila jsem výluh. Přidala jsem řepkový olej a jako smáčedlo tekuté mýdlo s jelenem, tímto koktejlem jsem stříkla okurky. Několikrát se mi ucpala tryska postřikovače a já jsem ji mohla v klidu profouknout bez nejmenších obav z nějaké nebezpečné chemie. Mám pocit, že se moje okurky na každodenní večerní sprchu těší, pokaždé je totiž úplně jiná.

3 thoughts on “5. červenec 2020”

  1. No uvidíme, vodka je silnější. Zatím se od paprik line zpěv silnější, jak včera od vás 😉 mšicím je minimálně veselo 🙂 Zítra dej vědět, jestli jsou jen ,,po opici“ nebo je to otrava alkoholem 🙂

    1. Ta bábovka je z betonu. Slivovicí jsem stříkala včera večer a mšice buď vyspávají opici nebo je po nich. Venku se paprikám moc líbí, čerstvý vzduch a sluníčko jim svědčí, začaly bouřlivě růst a nasazují druhou úrodu. Nacpu všechno do sklenic, zásoby se můžou hodit.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *