5. duben 2020

Dcera dovezla rajčátka  a ta mně nadchla na tohle období skvělou chutí, navíc právě tento tvar cherry rajčat mám nejradši. Vygooglila jsem odrůdu, jedná se o RedStar Red Desire, a vybrala semínka. Rozhodně je ještě tento rok vyseji. K rajčátku Milka jsem na záhon přidala rostlinku Red Pear Abruzzese, aby v tom holka nebyla sama. Sazenice mám letos výstavní.  Předpovědi počasí jsou příznivé, takže svůj vyvýšený VIP záhon pro 11 rajčat kompletně osadím.

Ve skleníku už se nedá ani pohnout a to díky přítomnosti spousty nádherných vysokých paprik, které se už aklimatizovaly, nesvěšují listy a jsou bez mšic.  Všechny už ukázaly plody a vystačí si stále s mými fermentovanými hnojivy. Neprojevují vůbec žádné příznaky, které by naznačovaly nedostatek nějakého prvku ve výživě. Rovněž předpisový svislý růst plodů u Palerma dokazuje, že je vše naprostém pořádku.

Chodila jsem po zahradě a hledala  nějaká nevyužitá místa, aby moje hospodaření na minimální ploše bylo ještě intenzívnější. Objevila jsem pruh o rozměrech 45cm na 4m u okraje záhonku s jahodama, důkladně jsem ho zpracovala a nacpu tam osm rajčat. Musím ten prostor důkladně oddělit protože jahody potřebují jinou reakci půdy než rajčata.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *