4. duben 2020

Včera jsem byla hodně utahaná a až docela pozdě večer jsem se rozhodla uklidit přísadu rajčat ze dvora do dílny. Mráz nebyl předpovídán. No, byla bych bez rajčat, mrzlo opět.

Napadlo mně, že do prostoru k mému luxusnímu hmyzímu hotelu vysadím jahody. Je tam volný prostor, jediný na zahradě. Komu to bude vadit, když před hotelem pokvetou a zaplodí právě jahody? Plánované skalničky teď nekoupím, hmyzům je to asi jedno, mně to nevadí a na ostatních nezáleží. Mám velikou radost, že do hotelu už se stěhují první obyvatelé, lehce jsem je svojí činností rušila, ale včelky byly tak usilovné, že jim to asi ani nevadilo. Zasadila  jsem tři kousky odrůdy Renesance a tři Malwiny, ještě tam zbylo kousek místa na nějaké keříčkové rajče.

Každým rokem vysadím do svého vyvýšeného záhonu na dvoře jedno rajče, jako průzkumníka. Loni to byl Bulharský Trapezen a to 29. března. Do jamky jsem mu přidala banánovou slupku, slupky z cibule, česneku a pomeranče. Rostlina vše skvěle zvládla, vedla jsem ji na tři výhony a produkce byla největší ze všech pěstovaných rostlin, a že jich bylo! Letos vyšel los na odrůdu Milka’s Red Bulgarian. Je z možných kandidátů nejmenší a v květináčku roste sama, ostatní jsou po dvou. Ve vyvýšených záhonech jsem velice pečlivě připravila půdu, hemží se to tam žížalama a já jsem se rozhodla, že opět použiji kyblíky s uříznutým dnem, ale tentokrát je zakopu hlouběji. Přeji Milce do začátků hodně slunečných a teplých dní.

1 thought on “4. duben 2020”

  1. To já Milce přeju také;-) Jo, když jsem ráno vykoukla z postele na pole, tak ku.vy lítaly do všech stran 🙁 Vyhodila jsem z domku kytky, které by už mohly jít do země, jsou to normální venkovní, jen ještě nebyly otužilé. Naštěstí jsem je nechala u zdi, tak to zvládnuly.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *